ForumChatSzukajUżytkownicyStatystykiZarejestrujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
II Grodziski Półmaraton Słowaka - 15.06.2008
Autor Wiadomość
Petefijalkowski 
Moderator

Wysłany: 2008-05-12, 23:37   

Nieśmiało - kto z Was planuje wyjazd do Grodziska na Półmaraton?

Pete

Lidka 
Użytkownik

Wysłany: 2008-05-13, 08:13   

My planowaliśmy, ale nie wiem jak z Piotrka kolanem do tego czasu... :-(

Piotrasae 
Administrator

Wysłany: 2008-05-13, 10:04   

Pete, Grodzisk to najfajniejszy bieg w jakim miałem okazję uczestniczyć, więc się nie zastanawiaj :-) Super atmosfera, rewelacyjna organizacja, a także świetne gadżety. Tym bardziej ubolewam nad tym, że w tym roku mnie tam zabraknie (tzn. na 99%). Kolano nadal doskwiera, po 4-5 minutach biegu zaczyna boleć i wówczas mogę tylko pokuśtykać do domu :-(

Lidka 
Użytkownik

Wysłany: 2008-05-13, 10:50   

Dlatego, Mój Drogi, ułożymy Ci inny plan treningowy, dzięki któremu zdobędziesz formę nie biegając :-D Już przygotowuję zestaw ćwiczeń :-)

ZuzaJ 
Użytkownik

Wysłany: 2008-05-13, 17:46   

No i tutaj muszę dołączyć niestety do grupy, która chciałaby, a nie może.
W terminie Grodziska to pewnie na lekki krótki (marszo)bieg sobie będę mogła najwyżej pozwolić a nie półmaraton :-(

pozdrawiam

waldziu 
Użytkownik

Wysłany: 2008-05-13, 23:02   

Petefijalkowski napisał/a:
Nieśmiało - kto z Was planuje wyjazd do Grodziska na Półmaraton?

yes yes yes :) melduję się na posterunku :)
pozającować??

Karolina Jarząbek 
Użytkownik

Wysłany: 2008-05-14, 00:41   

Jeżeli nic nie stanie mi nadzwyczajnego na przeszkodzie, to także melduję gotowość do tego biegu :-) .

Gary 
Moderator

Wysłany: 2008-05-15, 09:11   

ZuzaJ napisał/a:

W terminie Grodziska to pewnie na lekki krótki (marszo)bieg sobie będę mogła najwyżej pozwolić a nie półmaraton :-(

ale za to bedziesz mogla pokibicowac swojemu chlopakowi, bo jak nie bedzie jakichs strasznych upalow to tez chcialbym pobiec. Zwlaszcza, ze Piotras tak te impreze zachwala ;-)

pozdrawiam i podrzucam link do regulaminu gdyby ktos mial problem, zeby sie go doszukac

waldziu 
Użytkownik

Wysłany: 2008-06-04, 11:01   

Gary napisał/a:
bo jak nie bedzie jakichs strasznych upalow to tez chcialbym pobiec

mądre słowa... nie posłuchałem głosu rozsądku i pobiegłem w niedzielę 1 czerwca "XXV Półmaraton Solan" w Nowej Soli...
Marzyło mi się to od dawna, bo właśnie tam zaczęła sie moja przygoda z bieganiem... 13 lat temu, a potem była dłłłłłługa przerwa, a jak już wróciłem do biegania to jakoś nie było okazji zaliczyć tego Solana.
W końcu postanowiłem że jubileuszowa XXV edycja będzie moja...
Wielce się nie przygotowywałem, ale jako że dość regularnie biegam i ostatnie wyniki były coraz lepsze, więc czułem że czas w granicach 1:33-1:35 jest w zasięgu... Nawet prognozy pogody zapowiadające upał mnie nie ruszały... No i stało się... nastał 1 czerwca, godzina 11.00 START...
do 5 km walczyłem z czasem...a potem to już tylko o życie... ŚCIANA na 6 km zwaliła mnie z nóg... od tej chwili człapałem prawie jak znana bywalcom biegów "Biała" (Maria Pańczak)... Czas upływał, a do mety daleko... na szczęście punkty pojeniowe funkcjonowały dobrze, a i mieszkańcy obficie polewali zawodników wodą i wystawiali przed domy wiaderka...no i pukali się w głowę, bo w taką pogodę trudno było ustać, a co dopiero walczyć na trasie... a trasa 100% w słońcu, asfalt topił się pod butami...ehhh
w końcu doczłapałem z czasem 1:52... czyli dokładnie takim jak 13 lat temu :)
Odbierając bardzo ładny medal siarczyście przekląłem...
W tej pogodzie czuł się dobrze chyba tylko zwyciężca... Kenijczyk ;)

A swoją drogą to w Grodzisku też mamy start o 11.00... i już się boję co będzie...
KTO jedzie?
- Karolinka???
- Gary???
- Peter???
- inni???
Pozdrowienia biegowe!

Gary 
Moderator

Wysłany: 2008-06-09, 10:28   

Waldziu, w takich warunkach, jakie miales czas schodzi o na dalszy plan i juz samo dotracie do mety jest sukcesem. Tak wiec szacunek!

A co do Grodziska to ja niestety odpadam :-( Mam ostatnio goracy okres w pracy, jestem przemeczony i bez formy a do tego znow przytrafila mi sie kontuzja i chwilowo w ogole nie biegam.

waldziu 
Użytkownik

Wysłany: 2008-06-09, 12:05   

Gary napisał/a:
A co do Grodziska to ja niestety odpadam

czyżbym sam miał zareprezentować Setkę???????????
z nadzieją wypatruję prognoz pogody, które zapowiadają niby lekkie ochłodzenie..

Petefijalkowski 
Moderator

Wysłany: 2008-06-10, 06:40   

waldziu napisał/a:
Gary napisał/a:
A co do Grodziska to ja niestety odpadam

czyżbym sam miał zareprezentować Setkę???????????
z nadzieją wypatruję prognoz pogody, które zapowiadają niby lekkie ochłodzenie..

też mam bardzo trudny okres teraz, z bieganiem ciężko ale jeżeli się nic nie pozmienia, to jadę z Tobą Waldek, jestem już zerejestrowany i opłacony. Pete

Gary 
Moderator

Wysłany: 2008-06-12, 10:42   

waldziu napisał/a:

Ma byc maksymalnie 18 - 20 stopni i lekkie zachmurzenie. Nic tylko bic zyciowki! ;-)
Waldek, Fialek - powodzenia!

Petefijalkowski 
Moderator

Wysłany: 2008-06-12, 23:42   

Hej, ja będę biegł czysto, ale to czysto treningowo, czyli poniżej 2h. Ostatnio wogóle nie miałem czasu i sił na treningi.

P

waldziu 
Użytkownik

Wysłany: 2008-06-14, 10:58   

Gary napisał/a:
Nic tylko bic zyciowki!
Waldek, Fialek - powodzenia!

dzięki :) ale ja też czysto rekreacyjnie polecę... no może żeby nie przeginać, to tak w granicach 1:45, ale nic szybciej... a rekordy musza poczekać na jesień...

Odpowiedz do tematu