Zdjęcia Nr 1,3,5 oraz 8zaczerpnąłem z galerii Małgorzaty związanej z Klubem
www.doliniarze.com Adres galerii: http://picasaweb.google.pl/panigucia
Doliniarze to naprawdę niezła ekipa i w dodatku przygarnęli od Cisnej innego Poznaniaka, Piotra, tego długowłosego. Pozdrawiam!
Poranny (ok 6:15) trucht przed Przełęczą Żebrak
Dobiegamy do Cisnej
Inne ujęcie
Wyjście z Przepaku w Smereku, za chwilę Wetlińska:
Mostek w Berehach
I ukochane kije poszły w ruch....
Wraz z zachodem Słońca, 17 maja br. zakończyła się piąta edycja Biegu Rzeźnika. Tak jak co roku, zawodnicy zmagali się na blisko osiemdziesięciokilometrowej trasie bieszczadzkiego czerwonego szlaku z Komańczy do Ustrzyków Górnych. Ok. 16 godzin wcześniej, o brzasku, na starcie Biegu stanęło 110 w większości dwuosobowych zespołów. Do Ustrzyków dobiegło 70 pełnych drużyn.
Łacznie bieg ukończyło ponad 160 osób, z zespołem "Habys Jasło" (Wojciech Walaszczyk oraz Łukasz Szumiec) na czele z czasem 9 godzin i 21 minut. Pierwsza drużyna kobiet (Sabina Jachnik i Magdalena Kutzman) ukończyła z czasem 13.05. Ponad pięćdziesięciu zawodników nie ukończyło Biegu. Jeszcze trwają ostatnie podsumowania wyników, ale szystko wskazuje na to, że był to najbardziej "rzeźnicki" bieg z dotychczasowych biegów.
Mimo tak wielkich "strat" na podstawowym dystansie, aż 8 osób zdecydowało pobiec bieg w wersji Hard Core, czyli dobrze ponad 100 kilometrów! Do Wołosaego dobiegły 2 pierwsze w historii Biegu kobiety - Barbara Muzyka (w zespole "4C#" z Konradem Różyckim oraz Michałem Karniłowiczem,) z czasem 16 godzin i 47 minut oraz Marzena Rzeszótko (w zespole "LKS Klimczok Bystra" wraz z mężem Leszkiem i Ryszardem Wołoszynem). HC ukończyli także "Strażacy" czyli Tomasz Kos i Tomasz Guzdek.
Jako organizatorzy niewiele możemy powiedzieć o tym jak się biegało. Pragniemy natomiast jeszcze raz pogratulować wszystkim zawodnikom i podziękować obsłudze biegu, która gościła zawodników na 4 punktach kontrolnych i na mecie, zespołowi Wasyla (zdjęcia!), Urzędowi Gmin Cisna i Komańcza (transport), Latarni Wagabundy, bębnarzom Radka oraz sponsorom.
Następna edycja Biegu odbędzie się 12 czerwca 2009. Zapraszamy!
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum